zaterdag 16 januari 2010

Eyalama noi!!

Beste vrienden, familie, kennissen, collega’s en andere mensen die rondom Joke, Elsbeth en Wijtske stonden!

Door dit schrijven wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor die enorme steun die wij van jullie ontvingen!! Jullie hebben niet alleen drie geweldige Friese meiden naar ons toe gestuurd, maar ze brachten ook een prachtige gift mee!
Ik zal maar niet teveel over die geweldige Friese meiden schrijven, want anders willen ze dit niet eens aan jullie laten lezen!! Maar ze doen het hier geweldig en we zijn heel blij met hen!

Met de financiële gift hebben we verschillende dingen kunnen doen; het kwam rond de Kerst tijd en we hebben naar 50 families een kerstpakket kunnen brengen. Dat kerstpakket is iets anders dan in Nederland, er zat oa. een teiltje, bruine bonen, suiker, posho, flesje sla olie, rijst, zeep, wat ballonnen en wat snoepjes en een kleurboek met krijtjes en iedereen kreeg wat geld om met de Kerst vlees te kunnen kopen. We hebben heel wat kilometers moeten rijden om het allemaal bij de families thuis te bezorgen. Wij kennen deze families omdat ze allemaal een kind dat HIV+ is, bij ons in Amecet hebben gehad. We blijven deze kinderen regelmatig opzoeken en het Kerstpakket was echt een zegen en bemoediging voor hen. Namens al deze families: Eyalama noi!! (dat betekent heel erg bedankt in Atesso)

Met behulp van de Nederlandse stichting de Figurant, hebben we een kliniek kunnen bouwen bij het ziekenhuis in Soroti. In deze kliniek zullen in de toekomst zo’n 1000 HIV+ kinderen worden behandeld. Voorheen werd dat in een heel klein kamertje en een donkere gang als wachtkamer gedaan. Nu waren we zo’n beetje aan het eind van onze middelen en er moest nog geverfd worden… Daar is jullie gift dus ook voor gebruikt, het kwam precies op tijd. Het hele gebouw is van binnen en van buiten keurig in de verf gezet, banken gemaakt voor de wachtkamer en tafels voor de receptie en de kamer waar de medicijnen worden uitgeteld.
Joke, Elsbeth en Wijtske hebben een prachtige tekening op de muren van de wachtkamer geschilderd, het maakt het een heel vrolijke kamer, een heel verschil met de donkere, nauwe gang waar ze eerder moesten wachten. Vanuit Nederland is een kralentafel meegebracht die we in de wachtkamer in de vloer hebben vast geschroefd. Nu dat was een succes, zoiets was nog nooit gezien en alle dokters hebben er al even meegespeeld! Jullie gift kwam precies op het goede moment en we zijn zo blij dat we de kliniek aan het ziekenhuis hebben kunnen geven, de kinderen hebben nu de mooiste kliniek van het hele ziekenhuis!

Met het resterende geld willen we elektriciteit aanleggen in onze kleuterschool en een bibliotheek bouwen in onze lagere school. We hebben al wat boeken, maar geen plaats om hen voor de kinderen beschikbaar te stellen. Al met al is er dus heel wat gedaan met jullie gift. En we willen dan ook onze dank overbrengen aan jullie allemaal! We laten Joke, Elsbeth en Wijtske straks weer met gemengde gevoelens gaan, ze brachten veel plezier en waren bereid de handen uit de mouwen te steken. De vakantieschool, die ze voor onze kinderen hebben geleid was een groot succes, ze zullen altijd welkom zijn!!
Namens Amecet, de kinderen en de medewerkers een heel groot EYALAMA NOI NOI!


Els van Teylingen
Amecet n”ainapakin

3 opmerkingen:

  1. Hallo Els en staf

    Fijn om te lezen dat jullie zo goed met onze meiden overweg kunnen en dat ze veel voor jullie betekenen daar. Ook is het mooi om te weten dat het geld dat ze hebben ingezameld met zoveel acties echt voor zulke goeie dingen gebruikt kan worden. Succes met jullie werk daar en dat er nog veel mensen mogen volgen om jullie te ondersteunen.
    Hartelijke groet van de heit en mem van Elsbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo lieve allemaal fijn om teweten dat er zoveel goeds voor die kindertjes wordt gedaan.
    en dat jullie zoveel met de giften verwezelijken ,het is goed teweten dat er mensen zijn die ook nog iets voor een ander willen en kunnen betekenen
    ik groet jullie enwens jullie voor straks een hele goede reis terug een tante van joke een dikke kroep

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Elsberth, Joke en Wytske,
    Heel veel sterkte met het overlijden van Paul.
    Ik begreep van Els dat julli intensief betrokken zijn geweest bij zijn ziekte. Joke en ik zijn in gebed en gedachten bij jullie.

    een heel vriendelijke groet!
    Joke en Bernard

    BeantwoordenVerwijderen